Prikka logo

Käyttöehdot

Prikka.fi on Turun museokeskuksen verkkopalvelu. Sivustolla voit vastata museon Varsinais-Suomea koskeviin kyselyihin eli kirjoittaa omia muistojasi ja kokemuksiasi nykyajasta ja lähihistoriasta sekä lukea muiden muistoja.

Pääset lisäämään aineistoa Prikka.fi-palveluun vain kirjautumalla. Palveluun kirjaudutaan tunnistautumalla Suomi.fi-tunnuksilla tai Vaski-kirjastokortilla. Sivusto ei pysty yhdistämään eri tunnistautumistapoja samalle käyttäjälle. Tämän vuoksi on tärkeää käyttää joka kerta samaa tunnistautumistapaa (Suomi.fi tai Vaski-kirjastokortti). Tarkista kirjautumisen yhteydessä, että tietosi ovat oikein. Voit käyttää sivustolla nimimerkkiä, mutta museo tarvitsee myös oikean nimesi ja sähköpostiosoitteesi. Muiston kirjoittajan täytyy olla 18 vuotta täyttänyt.

Lataamalla valokuvan ja kirjoittamasi muiston palveluun annat niiden käyttöoikeuden Turun museokeskukselle. Aineisto tallennetaan Turun museokeskuksen arkistoon. Muistot ja kuvat tulevat automaattisesti näkyviin sivustolle, mikäli et aseta muistoa yksityiseksi. Myös yksityiseksi merkitty muisto on museon käytettävissä. Turun museokeskus saa käyttää aineistoa kaikessa museotoiminnassa, kuten näyttelyissä ja julkaisuissa. Tietojen tallentamisen tarkoitus on kulttuuriperinnön ja siihen liittyvän tiedon säilyminen museon kokoelmissa. Museo ei ole vastuussa siitä, miten kolmannet osapuolet käyttävät aineistoa. Kyselyyn ei voi enää vastata eikä omia muistoja muokata kyselyn sulkeuduttua, mutta muistot ovat yhä luettavissa sivustolla. Jos kyselyn sulkeuduttua haluat muokata muiston julkisuusasetuksia, ota yhteyttä museoon.

Muistathan, ettet mainitse ihmisiä koko nimeltä tai muuten tunnistettavasti. Muistoihin ei tule sisällyttää tarpeettomia tai arkaluonteisia henkilötietoja, kuten tunnistettavan toisen henkilön terveydentilaan, uskontoon, etniseen taustaan tai seksuaaliseen/sukupuoliseen suuntautumiseen liittyviä asioita.

Kerro vain omia muistojasi ja lataa vain itse ottamiasi valokuvia tai valokuvia, jotka omistat. Vastaat itse tuottamasi ja lataamasi aineiston sisällöstä. Muistathan kysyä asianomaisilta luvan, jos kuvissa näkyy tunnistettavia ihmisiä. Lisäämissäsi kuvissa kuvaaja on aina mainittava, jos se on tiedossa.

Kuvaaja voi halutessaan käyttää kuvan yhteydessä Prikka.fi-sivustolla nimimerkkiä nimen sijaan. Museon jatkokäytössä kuvaajan nimi mainitaan hyvän tavan mukaisesti. Valokuvan tekijänoikeus jää valokuvaajalle tekijänoikeuslaissa mainitussa laajuudessa seuraavin poikkeuksin: Turun kaupunki/Turun museokeskus yhteistyökumppaneineen saa valokuvaan peruuttamattoman ja ikuisen, rojaltivapaan, ei-yksinomaisen ja maantieteellisesti rajoittamattoman vapaan käyttöoikeuden Turun museokeskuksen ja sen yhteistyökumppaneiden toiminnan mukaisiin tarkoituksiin, käsittäen oikeuden käyttää, kopioida, muuttaa, ylläpitää ja jatkokehittää teosta joko itse tai kolmannen osapuolen avulla. Käyttöoikeus antaa Turun museokeskukselle ja sen yhteistyökumppaneille oikeuden reprodusoida kuvia kaikilla mahdollisilla formaateilla kaikissa sen toimialaan ja käyttöön liittyvissä yhteyksissä ilman erillistä lupaa tai korvausta. Oikeus on voimassa rajoituksettoman ajan maailmanlaajuisesti ja ilman käyttötapoihin liittyviä rajoituksia kaikissa medioissa, mukaan lukien internetissä. Käyttöoikeus pitää sisällään oikeuden hyödyntää aineistoa taloudellisesti.

Prikka.fi-sivustolla voit halutessasi lisensoida kuvasi avoimen kulttuurin Creative Commons CC BY -lisenssillä, jolloin kuvasi on kaikkien käytettävissä ja muokattavissa lisenssin ehtojen mukaisesti. Lisenssi antaa muille rajoittamattoman oikeuden käyttää sisältöä, myös muutettuna, ja se mahdollistaa kaupallisen käytön. Kuvaaja on aina mainittava käytön yhteydessä. Lue tästä linkistä kaikki lisenssin ehdot.

Museolla on oikeus poistaa asiattomat muistot ja kuvat sekä pyytää muiston kirjoittajaa muokkaamaan tekstiään tai vaihtamaan asiaton nimimerkki. Sivustolle ei saa ladata mainoksia eikä loukkaavaa tai syrjivää materiaalia. Museolla on oikeus poistaa palvelusta asiattomasti toimiva käyttäjä.

Lue Prikka.fi-sivuston tietosuojasta tästä linkistä.